Pages

Kesäasu

Lähettänyt Ceraci , tiistai 3. kesäkuuta 2014 09:06

Kesäloma alkoi, nyt on jo toinen päivä. Eilinen meni ihmetellessä, että mitä sitä tekisi (ja siinä sivussa pesin kerääntyneet neljä koneellista pyykkiä vaatetta ja kangasta). Eilen otin myös hiukan kuvia viimeisimmästä valmistuneesta koulutyöstä. Tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa itselleen kesäasu asusteineen. Kiireeksi meni, kun olin hiukan jäljessä naperoiden sairastelusta johtuen, mutta valmistuihan se kuitenkin.

Kankaaksi valikoitui kirpparilta tehty 60-lukulainen löytö. Materiaali on wikityksen perusteela crimpleneä, eli polyesteriä. Hiukan paksuhkoa kesäasuksi, mutta ei se silti vaikuttanut mitenkään erityisen hiostavalta kun sitä edellisillä helteillä käytin.

Alunperin ajatuksena oli melko yksinkertainen viistotettu tunika, mutta kuositellessa malli muuttui ja kellotin jonkun verran helmaa, sekä nostin vyötäröä 4cm ylemmäs. Näin sai mahapömpän ja lantion paremmin piiloon. ;)
(Ja voi ahdistus, kun ihminen ei osaa olla kameran edessä...)

Asusteiksi valikoitui kassi ja hattu. Hattuja olen ennenkin ommellut, mutta tämän kaavoitin alusta asti itse. Kömmähdyksiä sattui ja inan verran iso siitä tuli, mutta eiköhän sitä käyttää voi, kunhan ei tuule liikaa. ;) Hatun oranssin kankaan värjäsin itse aurinkovärjäysmenetelmällä. Samaa kangasta on myös kassin vuorena. Hatun lieri on täysympyrä. Vuori- ja miehustakankaan lisäksi siinä on kaksi kerrosta jämäkkää tukikangasta. Kolmas olisi ollut ehkä vielä hyvä.


Kassin kahvat ovat aikoinaan löytyneet kirpparilta. Mahdoinkohan maksaa kassista kahvoineen 20 senttiä. Kahvat päätyivät nyt hyötykäyttöön, vanha kassi tilkkulaatikkoon. Sisälle ompelin vielä vetoketjullisen taskun pikkusälälle. Kassi ei itseasiassa ole vielä valmis, vaan siihen tulee virkattu oranssi perhonen ja kukkia koristeeksi. Ne ovat vain vähän vielä vaiheessa, eiköhän tässä kesän aikana nekin valmistu.Tämä kesäasukokonaisuus ja korsetti kuuluivat samaan opintokokonaisuuteen. Kiitettävän arvosanan sain ja itsekin olin pääsääntöisesti (pieniä korjaustarpeita lukuunottamatta) tyytyväinen kumpaankin.

7 Response to "Kesäasu"

Krista Says:

Tosi hienon asun olet tehnyt, aivan ihana tuo kassikin!

Ceraci Says:

Kiitos Krista. :) Kassista tulee vielä ihanampi, kunhan saan virkkuut tehtyä ja ommeltua kiinni. Laitan sitten valmiista myöhemmin kuvaa. ;)

Ninna Says:

Oi, miten kivan näköisen kesämekon olet tehnyt! :)

Hääräämön Laura Says:

Aivan upea asu! Tuo mekkokangas oli kyllä todellinen löytö. Kauniin mallinen mekko :)

Ceraci Says:

Kiitos Ninna ja Laura! Löytö se todellakin oli. Tällaisia löytöjä saisi tulla useamminkin vastaan.

Niina Says:

Upeat, tuo tunikan kangas on aivan mahtavaa.

Lähetä kommentti