Pages

Valmiita töitä ja vapun odottelua

Lähettänyt Ceraci , perjantai 30. huhtikuuta 2010 13:54

Enpä ole sitten kerinnyt bloggaamaan viimeisimpiä kuulumisia hetkeen. Valmistakin on syntynyt jonkun verran. Kesken jääneitä on tullut kyllä sitäkin enemmän, mutta niistä sitten lisää, kun ne valmistuvat.

Nikolle sain jo joku aika sitten pitkävartiset villasukat valmiiksi. Hermo meni, kun sukat eivät pysyneet jalassa. No, eipä ne pitkätkään varret ongelmaa ratkaisseet, mutta kyllä nämä nyt paria sekuntia kauemmin pysyvät. Näissä kokeilin palmikon tekemistä, kun ikinä en ole sellaista tehnyt. Ja varmaan en tule paljoa tekemäänkään. Letit ja palmikot neuleessa ei kyllä miellytä minun silmääni. Lankana on 7 veljestä ja puikot muistaakseni numeroa 3,5.


Valmiiksi tuli myös tuollainen kokeiluversio villavaippahousuista. Käytin noita halpoja huopasia (5 kerää/19€), kun sävelsin kaavaa omasta päästäni. Törmäsin netissä tuon tapaisiin housuihin, joihin olisi kaava ollut maksullinen, joten aloin itse kokeilemaan. Jalansuut jäivät liian tiukaksi, vaikka kerran pidensin jo jalkojen alta tulevaa läppää. Innostus loppui toistaiseksi, mutta katsotaan, jos saisin vielä jatkokehiteltyä. Mallina tuo houkuttaisi aika paljon.


Viikko sitten kävin sellaisella yhden illan kehräyskurssilla. Kehräys on kiinnostanut jo pitkään, mutta en ole sen lähemmin koskaan aiheeseen tutustunut. Nyt sitten päätin ja lähdin kurssi-iltaan. Sieltä tarttuikin mukaan sitten värttinä ja nyt täällä on harjoiteltu langan tekoa.

Tässä on kurssilla kehräämäni esilanka. Liilasta aloitin, se on merinoa ja hyyyyvin paksua. :D Valkoinen kerän päällä on sitten se, mihin kurssi-iltana päätin, eli puuvillaa, joka on jo ihan kivan ohutta (vaikkakin siinä on paljon klönttejä seassa).


Kokeilin eri villalaatuja siellä ja myöskin tosiaan tuota puuvillaa pikkupätkän. Oli merinoa, suomenlammasta karstattuna, huovutuslevynä ja ihan käsittelemätöntä, sekä sitten villa ja viskoosi sekoitusta. Kotona aloin kehrätä tuota huovutusvillaa, joka on ollut jo jonkun aikaa tuolla säilössä. Alunperin se tuli tädiltäni, kun askartelin joku vuosi sitten joululahjojani ja siitä lähtien on pysynyt kaapissa. Villaan pistin sekaan langanpätkiä ja karstasin sen, joten tulee kivoja väripilkkuja lankaan.


Kerällä on 35g ja siitä tuli vajaa tumppu itselleni. Nyt on värttinällä tulossa lisää lankaa, että saa tumput tehtyä valmiiksi.

---*---*---*---*---*---

Pekka lähti maanantaina pohjoiseen laskettelemaan kavereidensa kanssa, joten Nikon kanssa tultiin mummolaan viettämään viikkoa. Tänään illalla olisi tarkoitus mennä keskustaan katsomaan paikallisen patsaan lakitusta. Omakin lakki tuli mukaan, niin saa sen vetää päähänsä. Eipä tuosta lukiosta ole muuten ollut hirvittävästi hyötyä muuten. Vappuna saa vetää valkolakin päähän.

On muuten tämä vappu ensimmäinen taas sitten opiskelujen jälkeen, kun ei tule heiluttua kaupungilla haalarit päällä. Sitähän alkaa tuntea jo itsensä vanhaksi, kun viihtyy ennemmin kotona simalasin ja perheen kanssa, kuin kaupungilla skumppapullo kainalossa. Toisaalta, jos se tarkoittaa vanhaksi tulemista, niin tarkoittakoon sitten. Minä tykkään enemmän tästä. :)

Niko ja villasukat toivottavat simaisaa ja lämmintä vappua kaikille!

0 Response to "Valmiita töitä ja vapun odottelua"

Lähetä kommentti