Pages

Housuja tarpeeseen

Lähettänyt Ceraci , keskiviikko 5. joulukuuta 2012 22:50

Viime viikolla kerkesin parien päikkäreitten ja iltaunien aikana leikkaamaan ja ompelemaan parit housut. Toiset menivät Isoveikalle, toiset Pikkutytsylle.

Isoveikan housutilanne on hankala. 100 ja 104cm ovat jääneet pieneksi ja suurin osa housuista oli juuri tuota kokoa. Muutamat on vaan 110 tai 116 senttisiä. Pitkään on ollut jo tekolistalla velourhousut, mutta ei ole kerinnyt. Kaavat odottivat pöydällä valmiina, joten kun sopiva tilaisuus tuli (Pikkutytsy pääsi pakkassäähän päikkäreille) niin leikkasin ja ompelin housut samalla istumalla valmiiksi. Kaavana on Ottobren Saimi-housut, 116cm. Hiukan levensin lahkeita. Vyötäröstä tuli turhan korkea, kun unohdin poistaa kuminauhakujan kääntövaran ja ompelin vyötäröresorin siihen suoraan kiinni. Eipä ainakaan pitäisi paljaan selän vilkkua haalarin alla. Materiaalina ihanan pehmoista ja paksua velouria. Kun vaan muistaisi mistä se on ostettu, niin ostaisin lisää. Ihanan laatuista!


Pikkutytsyltä uupui puolipotkuhousuja. Tykätään käyttää niitä, kun menee helpommin päälle kuin sukkikset ja kotona voi olla pelkästään niillä. Tämän kaavan piirsin itse mukaillen jotain potkupuvun (Ottobrestä myös) kaavaa, 68cm. Menee kyllä muokkaukseen jalkaterän ja haaran osalta, kun seuraavat ompelen. Raitajoustofrotee on myös mukavan paksun ja lämpöisen oloista. Se on muistaakseni tilattu Sampsukalta.

Pikkutytsystä saa vielä sovituskuviakin, Isoveikka osaa kyllä livistää jo paikalta, enkä sitten enempää viitsinyt kameralla piinata (vaikka normaalisti tykkää kyllä irvistellä kameralle).


1 Response to "Housuja tarpeeseen"

Ilona Winebridge Says:

lapsukaiset kasvavat vinhaa vauhtia, onneksi äityli on kätevä käsistään ja ahkerakin vielä!
jo nämä muutamat aurinkoiset pakkaspäivät tekevät ihmeitä mielelle, hieman väsymys helpottaa ulkolenkin jälkeen. minun "salainen aseeni" pimeyttä vastaan on kirkasvalolamppu, näitä aamu tekstejä kirjoittelen aina sen loisteessa. minua piristää ainakin:))

Lähetä kommentti