Pages

Näperrysvuosi 2011

Lähettänyt Ceraci , tiistai 3. tammikuuta 2012 23:05

Koneelta aloin katselemaan kuvia, että mitäs kaikkea sitä onkaan vuoden 2011 aikana tehty. Kyllähän sieltä löytyi ja osa on jäänyt kuvaamattakin. Varsinkin joululahjat jäi kuvaamatta, kun valmistuivat niin viime tinkaan. Joululahjoiksi meni mm. pipo, sukat, vihaisten lintujen possu avaimenperänä ja kasa virkattuja matonkudekoreja oheistuotteineen. Nikolle tein lahjaksi myös punaisen vihaisen linnun, koska on suuri fani. Haluaa aina pelata äitin kännykällä "pöössiä".

Eilen illalla väänsin kasaan pienen kuvakatsauksen viimevuoden käsitöihin ja näpertelyihin. Osa on blogattu tännekin, osa on vain omissa varastoissa saamattomuuden takia. Se kun on niin vaikea ottaa se kuva, kiikuttaa bloggeriin ja vielä kirjoittaa jotain tekstiä. :D


Valmistuneita töitä tässä on:
- lehmäkuvioinen pellavaessu ja pikkukassi 2-vuotislahjaksi
- virkattu jämäkori takan sytykepaloille
- kasa vaippoja ja imuja
- paitoja Nikolle
- ommeltu kori
- pipo itselle ja Nikolle
- joulukortit
- monsterivillahousut
- Nikon punainen "pöössi"
- kasa kestotiskirättejä
- huovutettu porkkana-avaimenperä
- koiran narulelu
- kasa erilaisia kortteja (suurin osa jäänyt kuvaamattakin)
- yövillahousut Novitan Purosta
- neulatyyny

Kyllähän noita on siis kertynyt. Itsellekin tuli tehtyä pari paitaa. Ja jotain pikkuompeluksiakin on väännetty.

Nyt ajattelin alkuvuodesta keskittyä enemmän ompeluun. Loppuvuosi meni joululahjojen virkkauksessa ja neulomisessa, niin olisi kiva istahtaa välillä ompelukoneenkin ääreen ja pyyhkiä siitä pölyt pois. Kaikenlaista pikkuideaakin on alkanut päässä kehittyä.

Sitten olisi vielä yksi mieluinen projekti, vaikka tuntuu se jostain syystä vaikealta aloittaa. Nikonhan kanssa kestoilua ei aloitettu aivan alusta saakka, joten pieniä vaippoja ei ole. Nyt pitäisi alkaa vääntää pikkuvaippoja, sillä niille olisi käyttäjä tulossa toukokuussa. Vaippakankaita olisi valmiina vaikka muille jakaa, mutta kaavat pohdituttaa. Pitäiskö koittaa pienentää tuota Nikolle hyväksi havaittua omaa kaavaa vai kokeillako erilaisia kaavoja, kun ikinä ei tiedä että mikä sitten sopii. Jotain pitäisi kuitenkin alkaa tehdä. Yksi nettinöttönen on valmiina jo, mutta eihän se riitä mihinkään. 2009 äitiyspakkauksen Imse Vimsejäkin on kasa, niitä pitäisi vaan tuunata, kun ovat kovin ohuita mielestäni. Yksi lisäkerros ei tekisi haittaa.

Näillä tunnelmilla siis uuteen ja jännittävään vuoteen. Mitäköhän se tuo tullessaan?

5 Response to "Näperrysvuosi 2011"

hmmm Says:

Kivaa kun monet jaksaa tehdä koosteita menneestä vuodesta. Paljon olet sinäkin saanut aikaan.

Onnea tulevan toukovauvan johdosta! Meillä noita on ollut 2 kappaletta ja kevätvauva on kyllä kiva kun ei tarvi toppavaatteita heti pienelle pukea. Vaunulenkitkin on kivempia luonnon heräämistä seuratessa kuin loskakeleillä.

Ceraci Says:

Kiitos! :) Kevätvauva on tosiaan kivaa vaihtelua tällä kertaa, Niko kun syntyi loppusyksystä, niin heti sai olla pukemassa miljoona kerrosta vaatetta päälle, kun kovat pakkaset alkoivat pojan ollessa kahden viikon ikäinen.

hmmm Says:

Minkäs kokoiselle nukelle kaipaat minivaipan kaavaa? Mä olen joskus tehnyt yhden pikkutytön jollekin pikku-babybornille (my little baby born tms.) pari vaippaa. Näistä postauksista löytyy kuvat:
http://hannamaril.blogspot.com/2010/02/ihania-omppuja-ja-muuta-mukavaa.html
http://hannamaril.blogspot.com/2010/01/vuoden-2009-viimeiset-vaipat.html

Liljankukka Says:

Ite tykkäsin vauva-aikana sisävaipoista kuorivaipan tai villisten kanssa. Parhaaksi osoittautui Nöttönen kaava ja Cuddlebunsin pienennetty versio.

Ceraci Says:

Liljankukka: Kiitos vinkestä. Sisävaippoja ja villiksiä on suunnitelmissa täälläkin. Kaava on se mikä mietityttää. Edellinen kun oli melkein viisikiloinen syntyessään ja tästä tuskin hirveästi pienempi tulee, niin ihan minivaippoja en viitsi edes tehdä. Pitää varmaan tehdä yksi tai kaksi vähän kaikkea, niin kokeilemalla se sitten selviää. :)

Lähetä kommentti