Pages

Uusi orkidea

Lähettänyt Ceraci , lauantai 3. marraskuuta 2012 00:05

Tämän päivän kuvaan pääsi uusin orkideani, joka on kyllä komean värinen. Värit nimittäin olivatkin Photo a day -haasteen aiheena.


Nyt omistan yhteensä kolme orkideaa, joista nämä kaksi vanhempaa kasvattelevat juuri kukkavanaa kumpainenkin. Ne on kyllä siitä hassuja, että kukkivat aina yhtä aikaa. En muista kertaakaan, että olisivat olleet eri aikaa kukassa. :D

4 Response to "Uusi orkidea"

Ilona Winebridge Says:

todella kaunis orkidea. itsekkin haluaisin kukkia kotiini, mutta olen onneton niiden kanssa, kaikki kuukahtavat,kun unohdan kastelun:((
ps laitoin kommentin imetys postaukseesi
olen iloinen kun löysin vihdoinkin luoksesi

Ceraci Says:

Orkidea on siitä helppo kukka, että ei ota heti nokkiinsa, vaikkei kastelekaan. ;) Kaksi vanhaa orkideaani ovat jopa kukkineet melko säännöllisesti pari kolme kertaa vuodessa, vaikkei ne vettä kovin säännöllisesti saakaan. Kerran tai pari kuussa. Suosittelen kokeilemaan orkideoja, jos muut kukat ei pysy hengissä. Nämä ovat mielestäni helppoja, vaikka olen kuullut sanottavan päinvastaistakin.

Ilona Winebridge Says:

taidanpa sitten kokeilla, sopivat hyvin näin joulunaikaankin

Ceraci Says:

Niin ja siis kastelullahan mä tarkoitin sitä, että koko ruukku upotetaan esim. yön yli kokonaan veteen ja nostetaan sitten takaisin aluslautaselle. Orkidean juuret eivät kestä pitkää liotusta, eikä saa tarpeeksi vettä pelkälle aluslautaselle kastelulla.

Lähetä kommentti