Pages

Matto kuusen alle

Lähettänyt Ceraci , maanantai 7. tammikuuta 2013 13:53

Päivitetään nyt näitä viime vuoden puolella valmistuneita kyjyjä, kun en niitä aikaisemmin kerinnyt päivittelemään. Kyjyily jäi muutenkin pahasti vaiheeseen, taisin hiukan yliarvioida oman tuottavuuteni. Useampi työ on kyllä melkein päättelyä vaille valmis, mutta jotenkin se päättely on aina vaikein vaihe. :D

Matto on virkattu Jättirätistä ostetusta sinisestä trikookuteesta. Ostin sitä yli kolmen kilon säkillisen, kun ajatuksena oli tehdä isompi matto, mutta en sitten jaksanut. Isoa mattoa pitäisi melkein virkata lattialla, mutta selkäni ei sitä kyllä salli pitkiä aikoja ainakaan. Sohvalla on hyvä virkata ja neuloa.


Leveyttä ja painoa en tietenkään muistanut mitata, ennen kuin se päätyi joulukuusen alle. Ja siellä se on siis edelleen. Päivittelen ne sitten tänne, kun saan sen sieltä pois.

Ohjeena oli Kauhavan kangasaitan Pieni Paula -matto. Noista sakaroista ei tullut kyllä yhtä symmetrisen näköisiä, kuin esikuvallaan, mutta se taitaa johtua tiukasta käsialastani. Ehkä sitten ensi kerralla. :)

Kuusen alta päästyään tämä pääsee meidän makuuhuoneeseemme koiralle löhöilymatoksi. Koira ei koskaan ole koko yötä sängyssään, vaan vaihtaa yleensä paikkaa johonkin maton päälle nukkumaan. Makuuhuoneessa ei ole kuin kaksi pikkumattoa sängyn vieressä, joten tämän päälle on varmaan kivampi kieputtautua kippuralle nukkumaan. Kesäisin tuo koira sitten rötköttää paljaalla lattialla pitkin pituuttaan.

4 Response to "Matto kuusen alle"

Ilona Winebridge Says:

tosi kaunis matto, minusta tuo sakaroiden epäsymmetrisyys on just hauska efekti. jostain syystä mieleeni tuli ajanpyörä, nyt ei hajuakaan miltä ajanpyörät sinänsä näyttävät, mut mattosi sakarat aivan kuin olisivat liikkeessä eteenpäin, kohti uutta vuotta/päivää.
Meilläkin hauveli tykkää makoilla keittiössä olevan villasta virkkaamani "joulukuusen" maton päällä.
ps et ole ensimmäinen joka ei malttaisi päätellä

Ceraci Says:

Kiitos Ilona. :) Hauskaa millaisia mielikuvia jotkin asiat tuovat. Itse ajattelin, että maton sakarat näyttävät lootuksen tai lumpeen kukalta. :)

Janica Says:

Noi virkatut matot on niin kauniita. Mun hermoilla ja nakkisormilla taidan ihailla vain muiden tekeleitä :)

Ceraci Says:

Hermoja siinä todella toisinaan vaaditaan. :D Tämänkin aloitin ja purin varmaan viisi kertaa. Mutta sitten kun lähti menemään, niin oli kivan joutuisaa tehdä. :)

Lähetä kommentti