Pages

Jumpalle mars

Lähettänyt Ceraci , keskiviikko 23. tammikuuta 2013 23:42

Syksyllä aloitin käymään jo jumpalla. Tai siis Zumbaamassa. Mulla on sellaiset melko raskaat ja kiertojäykät jumppakengät, joten halusin uudet. En kuitenkaan ihan heti raaskinut uusia ostaa, kun eivät nuokaan niin vanhat ole. Mutta... sitten melkein käveli vastaan alessa kivan näköiset ja ominaisuuksiltaan miellyttävät tossut. Ensin en edes ajatellut niitä jumppaan, mutta taidan ottaa ne nyt kevättalveksi jumppatossuiksi ja sitten käyttää niitä kesällä ihan pihakenkinä (mihin ne ovat siis tarkoitettukin). Tilasin siis itselleni hiukan retkeilyvarusteita (niistä ehkä lisää myöhemmin) Scandinavian Outdoor Storesta ja kun alekoriin kurkkasin, niin siellä oli nämä Columbian kevyet ja nopeasti kuivuvat tossut mielestäni ihan mukavaan hintaan.


Joskus aikaisemmin minulla on ollut samantyyppisestä materiaalista valmistetut Niken tossut, joita rakastin, joten olin riemuissani kun nämä löysin. Columbian lesti on juuri passeli jalkaani, sopii kuin nenä päähän. Se on todettu parilla aikaisemmilla ko. merkin kengillä, jotka olen käyttänyt sananmukaisesti loppuun. Jotenkin tuntuu, että minulle ei yleensä sovi kengät, eikä minulla niitä liikoja ole (siis käytössä, huonoja jalkaansopimattomia on kyllä kaapissa käyttämättöminä). Kesälläkin kuljen melkein aina paljain jaloin. :D

Sivuilla olevassa kuvauksessa oli, että näissä kengissä on viemäröinti. Ja niin toden totta olikin, kun otin pohjallisen irti. Reikiä on pohjallisessa ja kengän pohjassa, joista vesi pääsee pois. Jännä nähdä miten toimii sitten käytännössä.Mietin jo, että voisin ottaa nämä crocsien sijaan kakkoskengiksi vaellukselle, mutta saas nähdä. Crocsit on kuitenkin niin kätevät, kun voi käyttää kahlatessa jokien yli (joskin ovat siinä hommassa melko liukkaat), saa nopeasti potkaistua teltan ovella jalkaan, kuivuu nopeast, ovat kevyet jne. Pitänee testata nämä ennen kuin lähdetään pohjoiseen. Yhtenä vuonna mulla oli mukana sellaiset paljasjalkakengät kakkoskenkinä. Nekin oli tosi kivat, ainoa haittapuoli oli, että kun ne kastuivat, kuivuminen kesti ikuisuuden.


Jumppakengistä sitten taas näppärästi seuraavaan aiheeseen. Aloitin tammikuun alkupuolella laskemaan painonvartijoiden pisteitä taas. 2006 ja 2007 niitä laskeskelin ja pudotinkin painoa sellaisen 15kg. Nyt pitäisi vähintään saman verran tiputtaa, mielellään enemmänkin. Alkuun on kuitenkin tavoitteena pisteillä ja liikunnalla saada 10kg pois ennen heinäkuista vaellusta. Puolen vuoden kuntokuuri siis. Nyt on alkuviikot menty herkuttomalla (ei karkkia, suklaata, keksejä). Mitä nyt ehkä ihan pikkuisen pari kertaa retkahdin. Paino on lähtenyt jo laskusuuntaan, joten ehkä tässä toivoa on. Jatkossa en meinaa kieltää makeaa ihan niin jyrkästi itseltäni, kunhan olen päässyt tästä järkyttävästä sokeri- ja suklaariippuvuudesta yli. Raskauden jälkeen se suorastaan riistäytyi käsistä ja suklaalevy tai karkkipussi ei kauaa kestänyt. Se ei onneksi nostanut painoa, kiitos imetyksen, mutta jossain vaiheessahan siihen oli stoppi tultava. Ja se tuli nyt. Kasvikset on palanneet melkein parin vuoden jälkeen ruokavalion pääruoka-aineeksi ja ne on oikeesti hyviä. Kuka enää kaipaa mitään hampurilaismättöjä, kun saa herkkukasvissosekeittoa, jota tänään itselleni tein (muuthan sitä ei suostu täällä syömään :D). Harmi vaan, kun näin talviaikaan on noi suomalaiset kasvikset ja hedelmät joko kiven alla tai järkyttävän kalliita. Kesää odotellaan siis senkin takia. :)

0 Response to "Jumpalle mars"

Lähetä kommentti