Pages

Viittä vaille valmis...

Lähettänyt Ceraci , tiistai 17. huhtikuuta 2012 23:35

...siis synnyttämään. Tänään on rv 36+3 ja viikon verran on tullut kipeämpiä supistuksia. Kovin harvakseltaan ja yksittäisiä, ainoastaan pari kertaa on tullut muutama peräkkäin. Mutta kai se silti sitä tietää, että kohtu alkaa valmistautua tulevaan. Toivon mukaan tapahtua alkaa ennen laskettua aikaa, sillä olo on todella tukala ja jaksaminen on (jos vaan mahdollista) miinusmerkkisillä lukemilla.

Mies on ollut useampaa päivää putkeen poissa kotoa, joten ollaan pojun kanssa täällä kahdestaan. Koira on sentään ollut hoidossa äitini luona, joten ei ole tarvinnut sitä lenkitellä. Pojun päälle pukkaava (tai oikeastaan jo päällä oleva) uhma yhdistettynä omaan liikuntakyvyttömyyteeni suurilla vauhdeilla tai nopeilla lähdöillä ei ole hyvä yhdistelmä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähdään jatkuvaan, varsinkin keittiössä, kun keittiöjakkaralle on kiva kiivetä ja ottaa yläkaapeista kaikenlaista tavaraa. No, mitään vakavaa ei ole vielä tapahtunut *koputtaa puuta* ja toivottavasti siltä vältytäänkin. Toi onneksi osaa yleensä laskeutua jaloilleen kuin kissat ja pikkukolhut unohtuvat nopeasti.

Nyt on jo kerran viikossa neuvola-ajat. Tällä viikolla on lääkärineuvola ja viime viikolla oma neuvolatäti käski hiukan kysellä lääkäriltä, että olisiko syytä syynätä vauvan kokoa hiukan tarkemmin ja mahdollisesti keskustella käynnistyksestä ennen laskettua aikaa. Syynä siis se, että aikaisempi oli viisikiloinen syntyessään kahdeksan päivää lasketun ajan jälkeen. Millään ei houkuttelisi kokeilla toisen sellaisen synnyttämistä. Terveydenhoitajan käsiin kuulemma tuntui tämäkin vauva aika isolta ja kyllä sen tunnen itsekin. Maha tuntuu olevan isompi jo nyt kuin monella juuri ennen synnytystä. Vaikka eihän niitä koskaan voi ihan niin vain keskenään verrata.

Mahakuvia ei muuten ole tästä vieläkään. Pitääkin varmaan ottaa vaikka torstaina kun mies on kotona. Meillä ei ole yhtään ainommaista peiliä, jonka kautta voisi itsestään kuvia ottaa. Pitäisköhän sellainenkin joskus hankkia. :D

0 Response to "Viittä vaille valmis..."

Lähetä kommentti