Pages

Korealaista hyvää

Lähettänyt Ceraci , lauantai 12. kesäkuuta 2010 09:00

Joku aika sitten näin televisiossa, kun joku teki korealaista ruokaa nimeltänsä bibimbap. Pitihän sitä sitten kokeilla. Ainut vaan, että meillä ei sitten ollut seesaminsiemenöljyä. Eikä jasmiiniriisiä. No, sovellettiin hiukan niistä aineksista mitä oli. :D

Valmistukseen käytin siis:
- tavallista riisiä
- porkkanaa
- kurkkua
- lelhtisalaattia
- paprikaa
- sipulia
- kanasuikaleita
- makea chilikastiketta
- kananmunaa

Kypsentäminen kuuluisi tapahtua kivipadassa kaasuliekin päällä, mutta koska en omista ruoan valmistukseen tarkoitettua kivipataa pistin ainekset valurautaiseen (fondue)pataan. Alimmaiseksi riisikerros (valmiikisi keitetty) ja sekaan ihan tavallista ruokaöljyä (kun oikeasti siis tässä kohdassa pitäisi olla sitä seesamiöljyä), sitten säteittäin riisin päälle kasvikset ja kana (valmiiksi paistettu), sekä yhdelle sektorille chilikastiketta (tässä pitäisi olla tulista chilitahnaa, mutta kun en tykkää tulisesta, niin käytin tuota makeaa chilikastiketta, antoi mukavan makean säväyksen lopputulokseen). Päälimmäiseksi keskelle rikoin vielä kananmunan. Keltuainen oli tarkoitus jättää ehjäksi, mutta meni sitten sekin rikki.


Ja koska kaikki ainekset eivät mahtuneet tähän pataan, laitoin loput ihan tavalliselle paistinpannulle.


Ja eikun kannen alle muhimaan. Riisiin on tarkoitus pohjimmaiseksi muodostua ruskeaksi paahtunut tai jopa palanut kerros. Ja kyllä, se on hyvää (tai ainakin minun mielestäni). Annoin ruoan kypsyä, kunne ainekset näyttivät kypsiltä. Kovemmat kasvikset ja kananmuna oli aika hyvä mittari, kun ne vaikuttivat kypsiltä niin otin pannun ja padan pois liedeltä.
 

Lopuksi kaikki ainekset sekoitetaan keskenään "mössöksi", lapataan lautaselle ja aletaan herkutella. Nam nam. Hyvää tuli!

3 Response to "Korealaista hyvää"

hmmm Says:

Nälkä iski. Jaksaisipa itsekin joskus koittaa jotain uutta.

Ceraci Says:

Sanopa muuta, miehelle sanoin aivan samaa kun saatiin toi tehtyä ja syötyä. Ei se uuden kokeileminen niin vaikeaa ole, etteikö sitä voisi useamminkin tehdä.

Annika Says:

Nami, näyttääpäs hyvältä! Saisikohan sitä itsekin aikaiseksi.. :)

Lähetä kommentti