Pages

Erämessuilua

Lähettänyt Ceraci , perjantai 11. kesäkuuta 2010 12:47

Eilen olin Erämessuilemassa Sophirun kanssa. Etukäteen tiesin, että ei kannattaisi mennä, kun alkaa tehdä vaan mieli reissuun. Lapinvaellus näyttää tältä kesältä uhkaavasti jäädä väliin, mutta johonkin lähemmäs sain Sophirun houkuteltua mukaan. Messuilta ostettiin Helvetinjärven ja Seitsemisen kartta, joten sinne siis ajattelimme suunnata.

Oli kyllä kaikinpuolin kiva päivä. Sää suosi meitä auringonpaisteellaan ja koko päivän kiertelimme messualuetta. Ostoksiakin tuli tehtyä. Panostimme ruokapuoleen ja ostimme muutaman säilykelihapurkin ja spelttituotteita, sekä Sophirun kestomarkkinahitin Viipurin rinkelin. Itse en ole aikaisemmin ko. herkkua päässyt maistamaan, mutta nyt on sekin koettu. Ja ihan hyväähän se oli, kun autossa hiukan maisteltiin ennen kotiin lähtöä.

 


Retkeilyvarustepuoleen tuli (tai oikeammin tulee) lisäystä, kun tilasin merinovillakerraston itselleni. Kunnon kerrasto kun puuttuu, niin ajattelin siihen panostaa. Nyt pitäisi olla sitten kylmemmille retkille kunnon lämmikettä.

Teltta-alueella kierreltiin tovi ja juteltiin parinkin eri myyjän ja edustajan kanssa. Viime kesänä hankin juuri uuden teltan, mutta nyt olisi ollut uutena mallina vastaavanlainen parempi. Hiukkasen kyllä oli painavampi, jotta siten ei harmita, kun kriteerinä oli itselläni keveyden suhde kokoon.


Meno- ja tulomatkalla kummallakin haimme yhden geokätkön. Ekat kätköt mulle sitten yli vuoteen. Hui, kun on pitkä aika siitäkin. Yhtä kivaa se oli siltikin ja suunnitelmissa olisi hakea lähiaikoina lisää.

4 Response to "Erämessuilua"

onnekas Says:

Oi meilläkin haaveillaan vaellusretkestä lappiin ja joskus vielä sinne menemmekin.. Tuntuu että juuri tällä hetkellä koko eränkäynti on vähän liian extremeä pienen lapsen kanssa, isompi varmasti jo nauttisi reissusta.. mutta ehkä vielä joskus.. :)

Pitäisikin tutkiskella tuota geokätköilyä, se kuulostaa kivalta mutta paljoa ei tietoa aiheesta ole, mitähän välineistöä tuollaiseen harrastukseen edes tarvitaan..

Ceraci Says:

Juu, en minäkään ihan pienen lapsen kanssa lähtisi vaeltamaan, mutta eiköhän ensi kesänä jo mennä pikku retkille metsään ja voidaan jopa yöpymistä teltassa mökillä tai kotipihalla koittaa. Ja sitten pidemmälle reissulle, kunhan kasvaa. :)

Geokätköily ei vain kuulosta kivalta, vaan on kivaa. :) Pikaisella googlauksella löysin sivun http://www.geokätköt.fi/ jossa oli selitettynä nopeasti katsottuna aika laajastikin asioita ja tässä osoitteessa (http://personal.inet.fi/clan/pekkar/files/ala_ryhdy_geokatkoilijaksi_v20.pdf) on erään kätköilijän opas "Älä ryhdy geokätköilijäksi). Siitä vain tutustumaan. Ja varusteita ei tarvita aluksi kuin vain vaikka kartta. Jos enemmän alkaa harrastaa on gps-laite hyvä ostos (ja jos kännykässä on jo gps-ominaisuus, niin erillistä laitetta ei tietenkään tarvitse ostaa).

Huh, tulipas pitkä sepustus. Mutta siis kivaa hommaa on, suosittelen. :)

Sophiru Says:

Katos, löysin sunkin blogin. :) Jooo, pakko sitä on kyllä jonnekin lähteä, larppipäivämäärä tais siirtyä taas myöhemmäks eli periaattees mikä tahansa päivä elokuussa käy. :) Haluaa vaeltamaan! Ja lisää kätköja hakemaan! :D

Ceraci Says:

Sophiru: Eikös se ollut niin, että viikotkin käy sulle? Vois meinaan onnistua mulle viikolla paremmin karata muutamaksi päiväksi. Kävin muuten kurkkaamassa hiukan Seitsemisessä maisemia, vaikutti lupaavalta. ;)

Lähetä kommentti