Pages

Herkkupäivä

Lähettänyt Ceraci , sunnuntai 9. syyskuuta 2012 00:53

Tänään oli koko perhe koko päivän kotona ja pidettiin oikein herkuttelupäivä. Päivällä ruoaksi tehtiin poron käristystä (tädin pohjoisesta tuomaa poronlihaa jäi pakkaseen vielä yhden käristyksen verran) ja iltateelle leivottiin isoveikan kanssa porkkanakakkua Cittarin viikkolehden ohjeella. Muuten noudatettiin, mutta päälle pistettiin ihan tavallista tuorejuustoa mangon makuisen sijaan ja jätettiin hedelmät pois.


Oli oikein herkullista ja kuohkeaa. Ja luultaavasti tämäkin, niin kuin porkkanakakut yleensä, paranee vanhetessaan. Mausteet ehtii imeytyä paremmin, tässä ne eivät vielä tänä iltana kovin voimakkaasti maistuneet.

Kiva välillä hiukan panostaa ruoan tekemiseen ja leipomiseen. Viime aikoina on melkein menty siitä mistä aita on matalin, eineksiä kuitenkin välttäen. Yleensä ruoka on vain tyyliin kanat-pannuun-riisi-kiehumaan. Harvemmin jaksaa mitään kastikkeita tehdä (jos ei lasketa kanojen sekaan kaadettavaa ruokakermaa). Yleisin ruoka mitä meillä syödään on varmaan justiinsa toi kanakastike tai kanawokki. Hiukan alkaisi kaipaamaan vaihtelua, mutta kun olen huono keksimään mitään perusruokia. Jauheliha olisi helppo ja siitä olisi moneksi, mutta kun en itse siitä niin välitä, niin harvemmin tulee tehtyä. Ja mitään nakkikastikettakaan en viitsisi vääntää, kun ne nakitkaan eivät ihan paras vaihtoehto ole. Jos on ehdottaa jotain suhteellisen terveellistä, edullista ja helppoa (pystyy kokkaamaan vauva käsivarrella, uhmis nilkassa kiinni) arkiruokaa, niin kertokaa ihmeessä. Vaihtelu on tervetullutta!

3 Response to "Herkkupäivä"

Maiju Says:

Sinulle olisi haaste blogissani :) : http://pikkuunen.blogspot.fi/2012/09/blogiaidit-ruokkii-nalkapaivakerays.html

Paivi Says:

Mulle helppo ruoka on usein uuniruokaa tai keittoja tai nopeasti jotain pannulla, mutta usein helpotan arkea valmistamalla hieman suurempia annoksia, joita voi lammittaa vaikka seuraavana paivana lounaaksi. Uuniruoissa (makaronilaatikko, kinkkukiusaus, lasagne, ...) tulee aika helposti joku nelja tai kuusi normaalikokoista annosta kerralla, melkein samalla vaivalla (pilkkoo vain vahan lisaa raaka-aineita tms.). Pakasteesta loytyy perunasuikaleita jne. joita voi joskus kayttaa arkea helpottamaan. :)

Ceraci Says:

Maiju: Kiitos haasteesta. :) Olinkin jo aikaisemmin katsonut, että pitää osallistua, mutta nyt viimeistään pitää käydä laittamassa oma panos peliin. :)

Päivi: Kiitos vinkistä. Siitä inspiroituneena taidan tehdä tänään kanamakaronilaatikkoa. :) Meillä vaan käy yleensä niin, että jos olen ajatellut syöväni vielä seuraavana päivänä samaa, häviää se kuitenkin illalla jääkaapista miehen ansiosta, kun illalla tulee nälkä syödä jotain "pientä suolaista". :D

Lähetä kommentti