Pages

Pitsiä sokerikossa

Lähettänyt Ceraci , torstai 3. maaliskuuta 2011 15:25

Jonkun aikaa laatikossa on odotellut vanha sokerikko, jonka sain mammaltani. Se on ilmeisesti kuulunut astiastoon, jonka mammani ja pappani ovat saaneet kihlajaislahjaksi, mutta muita astioita ei taida olla enää ehjänä tai tallessa. Alunperin kyselin siis kivan näköistä astiaa neulatyynylle ja mamma iski käteen tämän. Selvä. Idea alkoi muovautumaan ja jäikin sitten marinoitumaan päähän hiukan liian kauaksi aikaa. Kotoa ei silloin löytynyt sopivaa kangasta, koska halusin jotain "tyttömäistä" ja vanhahtavaa kukkakangasta.

Tarina sai jatkoa, kun pengoin partiokolomme varastoja ja löysin sieltä pari muovikassillista vanhoja kangastilkkuja, joista röyhkeästi omin luvin otin muutaman kukkakangastilkun itselleni neulatyynyä varten. Jes, nyt on kankaatkin, enää puuttuu toteutus.

Taas neulatyyny jäi "unholaan", vaikka oikeasti sen muistin joka kerta kun ompelin, tarve olisi siis ollut jo aika päiviä sitten. Lopullisen inspiraation sain, kun mietin mitä voisin tehdä tämänkertaiseen MaMa-haasteeseen, jonka aiheena on pitsi. Lopullinen idea muotoutui aika nopeasti päässä, kun muistin taas sokerikon laatikossa, eikä siihen lopulliseen toteutukseen sitten mennytkään enää kuin puolisen tuntia. Se aloittaminen on vaan niin vaikeaa. :D


Kukkatilkuista en osannut päättää, että kumpaa käyttäisin, joten käytin sekä tätä sinikukkaista (olisivatkohan sinivuokkoja) ja punakukkaista (ruusuja) vastakkaisille puolille. Kummallekin puolelle tuli koristeksi pitsisuikale sieventämään tyynyä. Aika suloinen tuli, vaikka itse sanonkin. :)


Ja tämä tosiaan tuli tarpeeseen, sillä ei ole kerran tai kaksi, kun olen nuppineulalla sormeeni pistänyt, kun niitä on pitänyt kaivella tästä pienen pienestä rasiasta. :D

7 Response to "Pitsiä sokerikossa"

Kokox Says:

Onpas sievä neulatyyny!

Ska Says:

On tosiaan ihanan näköinen, eipä pistele neulat enää :)

Leena Says:

Mulla on ollut pitkään sama homma suunnitelmissa -on meinaan tuo typerä muovilaatikko täälläkin. Ja piikikäs ompelutarvikepakin pohja...
Ihana toi sinun toteutuksesi ja erityisesti ihailen kaksipuoleisuutta! Kiitos osallistumisesta:)

Leena Says:

Huomasitko muuten, että Thumbnailistasi oli jäänyt puuttumaan kuva? Haluatko, että lisään?

Ceraci Says:

Kokox ja Ska: Kiitos. :)

Leena: Kiitos sinulle haasteen järjestämisestä taas kerran. :) Ja hitsi, kuva on hävinnyt bittiavaruuteen näköjään, kyllä sen siihen pistin. No, jos vaan viitsit lisätä, niin olisi mukava. :)

Leena Says:

Luulin, että pystyn lisäämään kuvan, mutta ei onnistukaan. Sitä en tiedä, että pystyisitkö sinä itse vielä jälkikäteen?

Ceraci Says:

En taida pystyä. Mutta jos poistat sen (eikös se pitäisi onnistua?) ja minä pistän uuden, niin sitten pitäisi olla kuva mukana?

Lähetä kommentti