Pages

Mama-haaste nro 2 - "villa"

Lähettänyt Ceraci , keskiviikko 2. helmikuuta 2011 01:08

Lähdin ensimmäistä kertaa vastaamaan Mama-haasteeseen, jonka aiheena oli tällä kertaa villa.

Ensin pohdintaa, hmm... Kyllä tuolla villaa on vaikka muille jakaa. On ihan raakavillaa suoraan lampaasta, huovutusvillalevyjä, villalankoja, hahtuvalankaa... Ja sen jälkeen pohdintaa mitä sitä sitten tarvitsisi, koska turhaa en yleensä tee. Siinä koneella surffatessani voivottelin, kun hiirikäsi kylmenee (en tiedä miten teillä muilla, mutta minulla on aina hiirikäsi aivan kalikka ja toinen käsi ihan normaali) ja hain hanskan käteen. Samalla syttyi idealamppu: hiirikäden lämmitin.

Siispä idean jalostus käyntiin. Materiaaliksi valikoitui joskus vuonna nakki ja käpy jostain käsityömessuilta ostettu liukuvärjätty hahtuvalanka, josta kudoin ensin mallitilkun ja huovutin sen pesukoneessa. Siitä sitten  laskeskelin tarvittavia mittoja. Ja voi elämä, kun oli matikkapää ruosteessa. Siis ihan yksinkertaiset prosenttilaskut ovat jääneet johonkin unholaan, kun niitä ei ole oikeastaan pahemmin tarvinnut sitten lukioaikojen. Laskut sain kuitenkin laskettua ja suunnittelin sitten neuleen. Tein sen suurinpiirtein omasta päästäni, peukalokiilaan katsoin hiukan vinkkiä jostain tumpun ohjeesta. Neuleen sain muutaman päivän jälkeen valmiiksi ja heitin sen tänään (tai siis eilen) pesukoneeseen huopumaan. Se näköjään huopui hiukan enemmän pituussuunnassa, kuin mallitilkku, mutta eipä tuo haittaa. Ei sen niin pitkä tarvitsekaan olla.

Pesun jälkeen kuosittelin ja annoin kuivua. Ja tuossa äsken sitten televisiota katsellessa virittelin siihen kiristyslangan ranteen kohdalle, että pysyy paremmin paikallaan ja tökin huovutusneulalla kukkaköynnöksen koristeeksi, kun oli muuten kovin yksinkertaisen näköinen. Äsken ajattelin, että pitää varmaan tehdä toiseenkin käteen, niin voi käyttää vaikka ihan tavallisina ranteenlämmittiminä tai ohkaisten sormikkaiden päällä lisälämmikkeenä hiukan keväämmällä.

Ja tällainen on siis lopputulos:

8 Response to "Mama-haaste nro 2 - "villa""

Leena Says:

Kiitos osallistumisestasi ja vierailusta blogissani myös! Tervetuloa jatkossakin:)

Aivan ihana! Todella kaunis lämmitin! Kauniit värit ja ihana sommittelu!

Ceraci Says:

Sani: Kiitos! :)

Leena: No varmasti tulen jatkossakin, sulla on kyllä ihan huippublogi. Kiitos kehuista. :)

Jenni Says:

Vautsi,hienon näköinen :) Tuo kukkaköynnös kyllä kruunaa täysin tuon lämmittimen!

Ceraci Says:

Jenni: Kiitos. :) Samaa mieltä olen, ilman sitä olisi ollut kovin tylsän näköinen. Vielä mietin, että pitäisikö tehdä pari lehteä siihen köynnökseen, mutta taidan jättää noin. Yksinkertainen on kaunista.

Marika Says:

Onpas kaunis ja todellakin tarpeellinen! Ihanat värit, keväisen pirteät.

Marja-Leena Says:

Näyttää kivalta. On varmaan mukava kädessäkin!

-tarjah- Says:

Hei, tuo on oiva ajatus, pitääpä itsekin laittaa samanlainen:)

Lähetä kommentti