Pages

Rukin kunnostusta ja muita kuulumisia

Lähettänyt Ceraci , perjantai 27. elokuuta 2010 18:15

Noniin, jos päättäisi pitkän blogitauon ja alkaisi taas hiukan kirjoittelemaan. Kesällä tuntuu olevan niin paljon kaikkea touhuttavaa, ettei kerkeä mukamas edes blogijuttuja päivittelemään. Tietty tuo toukkakaan ei yhtään helpota asiaa. :D Niko on oppinut kesän aikana ryömimään, konttaamaan, nousemaan tukea vasten ja nyt jo sitten otetaan muutama askelkin sivusuunnassa, kun roikutaan äidin jalassa tai tuolin reunassa. Hirveän nopeasti näyttäisi nyt kehitys kulkevan, pian sitä jo varmaan sitten kävelläänkin.

Tällä viikolla aloitin myös projektin Rukin kunnostus. Koko kesä on sitäkin pitänyt tehdä, mutta aika on hävinnyt johonkin, valunut sormien välistä kuin hiekka ja lentänyt tuuleen. Täällä meidän pihalla kun tuulee aina. :D Rukki on äitini miehen äidin vanha kiikkkalainen rukki. Melkein ehjä, ainoastaan yksi puutappi on poikki, mutta kyllä se korjattavissa on. Lyhtyä pitää myös katsella, että mitenkä saisi käyttökelpoisen, kun nyt on melkoisen ruosteessa. Pitänee näyttää niille koukuille hiukan pyöröviilaa.

Tällainen kapistus se siis on. Projektia aloittelin pyyhkimällä kuvassakin näkyviä puolen vuosisadan pölyjä pois.


Pölyn alta paljastuu kaunista maalipintaa.


Hiukan jäi homma kesken, kun piti lähteä Nikoa nukuttamaan. Pitää jatkaa seuraavan kerran taas, kun menen äidin ja miehensä luo käymään. Nyt tultiin siis tänään jo kotiin sieltä.

Hirveä ompelukärpänen on iskenyt taas jostain. En vaan tiedä mitä sitä tekisi. Ihan perusimuja pitäisi vaippoihin surautella. Lisää vaippoja taas tarvittaisiin myös, mutta pul-kangasta pitää ensin tilata. Haluaisin kokeilla myös jotain uutta ompelusta. Mitäköhän se sitten olisi? Ja tietty ratasprojekti (joo, mulla on kaikennäköisiä projekteja aina meneillään) olisi myös, vanhoihin Brion rattaisiin pitäisi ommella uudet kankaat. Mutta sitä on turha tehdä päikkäreiden aikana, on liian aikaa vaativaa hommaa. Juuri kun on saanut kamat leviäksi, Niko herää.

Hrr... Syksy on muuten tullut. Pitänee kaivaa villasukat kaapista, ettei varpaat palele.

2 Response to "Rukin kunnostusta ja muita kuulumisia"

Jatta Says:

Ihana rukki! Onnea kunnostukseen!

Ceraci Says:

Kiitos. :) Projekti taas hiukan seisoo, mutta mennään hitaasti ja varmasti eteenpäin.

Lähetä kommentti